Het buurmeisje van nummer 50 zit in de voortuin op het bankje. Samen met een vriendin. Mobile telefoon in de aanslag. Ben benieuwd hoe lang ze die nog heeft. Ze vertelde mij onlangs dat dit haar 8ste mobieltje was. Van de vorige was ze de oplader kwijt en die daarvoor had de wasmachine niet overleefd. Als je daarbij optelt dat haar beltegoed doorgaans op is en de batterij leeg, mag het een unicum worden genoemd om haar daadwerkelijk met een mobiel in de weer te zien.

Ik kijk vanuit de erker naar de meiden … vraag me af waarom sommige buurmeisjes zo bijzonder zijn. Er zijn namelijk 921 buurmeisjes die  Anne heten en net zo oud zijn. Deze woont naast ons. Is nu af en toe verliefd en dan weer niet. En zowel, dan weet hij het nog niet … en wanneer wel, dan was het waarschijnlijk het vorige vriendje die ik bedoelde. Heerlijk!

Ze gunt mij een blik in de toekomst, over hoe dat gaat met meiden die aan het puberen zijn. Over hoe de relatie met je dochter er uit kan zien, als ze 15 zijn. Over hoe weinig tijd er eigenlijk zit tussen Baby Born en een touch screen mobieltje. Anne is meer dan het buurmeisje van de hoek en als mijn dochter over een aantal jaar op een bankje voor ons huis zit, zal ik zeker even terug denken aan vandaag.

Ze kijkt op van haar mobieltje, recht de erker in en lacht. Met een grijns pak ik mijn telefoon en stuur haar een sms.

Ik: Zit je nu nog steeds over jongens te kletsen? Groet je buurman

Zij: Nee hoor, ik ben met jongens aan het smsen. XX

Ik: Krijgen die jongens ook 2 XX van je … En weet je vader dat wel ;-)

Zij: Jah hoor dat is hip

Ik: Sjesus .. kwort echt een ouwe l#l. Maar wel cool dat ik er van jou ook 2 heb gehad. Wijs vet hyper mattie

Zij: Haha

Ik loop nog even de erker in … het bankje is inmiddels leeg. Met een paar jaar is ze waarschijnlijk weg. De straat uit, de wereld in. Maar voor nu is ze weer wat beltegoed kwijt. Kan ze binnenkort weer een keer oppassen.