Ok, ik ben er klaar mee! Gegeten en gedronken. De buik ervan vol. Ik … kan geen superlatief meer horen. Het is al lang niet meer zalig en delicious. Nee, zodra de zender wordt afgestemd op 24Kitchen ben ik weg, uit het zicht van Rudolph en Jamie.

De nieuwe ‘Tel Sell zender’ 24Kitchen mag dan mateloos populair zijn mij de overige gezinsleden, bij mij wekt het al lang geen eetlust meer op. Gebakken lucht is het, penetrante kookego’s die zich overgegeven hebben aan de marketingmachine van FOX. inderdaad, FOX. De zender die Jamie Oliver heeft gemaakt tot wat hij nu is. En inderdaad 24Kitchen is allerminst het geesteskindje van Belg Rudolph van Veen. Naieve U! Alles draait hier om Jamie, om ‘nice fresh vegetables’. Presenteer het als 1 groot scrapbook, druk je tong zachtjes tegen je voortanden aan en … succes verzekerd!

Ons huis is inmiddels doorspekt met Jamie. Naast Jamie-kookboeken hebben wij de Jamie Oliver bollenplanter, de Jamie Oliver granieten vijzel, de Jamie Oliver pasta machine en de Jamie Oliver messenslijper. De Jamie Oliver vintage-bestekset-56-delig is in bestelling en de Jamie Oliver waterfles-met-glas wordt overwogen. Maar naast de cupcakes die wekelijks de oven uit komen rollen heeft 1500 uur 24Kitchen kijken en Jamie-indoctrinatie niet veel opgeleverd. Het blijft thuis dan ook bij verse worst, aardappelen en doperwtjes uit blik. Ik zeg ‘absolutely delicious”.

Maar E. niet. Voor haar is het niet voldoende. “Gelukkig hebben we nog twee kinderen in het vuur liggen”, moest ze gedacht hebben:  “Just adding a bit of love!”

Zo is er een langetermijnplanning ontwikkeld door E. om een optimaal Jamie-rendement te bewerkstelligen. Ze werd getriggerd nadat M. in no-time ‘What’s Cooking? with Jamie Oliver’ op haar Nintendo DS had uitgespeeld. Zo is het de bedoeling dat mijn dochter na deelname aan het tweede seizoen van de Cupcakecup door zal stomen naar 24Kitchen om daar de plaats in te gaan nemen van Rudolph himself. Als voorbereiding zitten de kinderen nu’s morgens, niet voor het schreeuwerige Nickelodeon, maar voor de altijd perfecte gemaaktheid van 24Kitchen.

G., haar tweede ijzer in het vuur, neem ze zelf onderhanden. Langzaam aan wordt zijn koers verlegd naar één met minder normen en waarden. Zijn IQ wordt geremd en er wordt nog alleen kleding gekocht met capuchon, passend bij de synthetische trainingsbroek. Vorige week heeft hij voor het eerst de juf uitgescholden. Volgens E. ligt hij ‘op koers’. Zojuist heeft ze hem aangemeld bij Fifteen. Genoegzaam legde ze de telefoon neer. Ze kijk mij recht in mijn gezicht aan gevolgd door een genoegzame lach: “Happy days”!