Hij heeft aangegeven dat hij tijd nodig heeft en dat respecteer ik”, aldus Balkenende. Op de vraag waarvoor meneer De Vries meer tijd nodig heeft wordt geen antwoord gegeven. Op de vraag of de aan het licht gekomen bezigheden passen binnen de normen en waarden van het CDA, wordt geen antwoord gegeven. Op de vraag waarom nu de ondergeschikte, en niet de “meerdere” wordt overgeplaatst, wordt geen antwoord gegeven. In het kader van de wet op gelijke behandeling kom ik tot een andere oplossing. Een oplossing waarbij de “meerdere” in  ieder geval niet zijn uitvlucht zoekt in een kazerne maar opzoek gaat naar een huurflatje. Waar je eigenlijk een schop onder een kont zou verwachten, geeft het CDA bij buitenechtelijke relaties de betrokkene rust en tijd … ach, christenen zijn ook mensen.

Heerlijk die aanloop naar de verkiezingen op 9 juni. Hoe meer tumult, hoe beter. Al was het alleen maar om de aandacht wat van het WK-voetbal af te leiden. Balkenende probeert juist zijn aandacht van Jack de Vries af te houden. Ik begrijp het wel, het zijn stressvolle tijden en elke beslissing moet weloverwogen gemaakt worden. Er is geen tijd voor herstel dus elke schram moet worden voorkomen en als dat niet lukt; zo snel mogelijk worden weggepoetst. Het komt het CDA dan ook niet slecht uit dat nu de PVV weer van zich laat horen. Dat daar de dictatuur van Wilders aan de kaak gesteld gaat worden. Meer democratie luidt het devies van Hero Brinkman … maar Wilders blijft wel leider! Hoe deze tegenstrijdigheid uitgewerkt gaat worden tot 9 juni laat zich raden.

Heerlijk die aanloop naar de verkiezingen. Met een rokende Femke. Het nieuwe glossy tijdschrift “Binnenhof” opent ermee en heeft in mij een nieuwe abonnee gevonden. Lekker ’s avonds bij de kachel genieten van alle roddels en achterklap. Nog 2 maanden lang … en op basis van wat er nu al gebeurt … wordt het 2 maanden genieten. Om daarna … helaas … bruut plaats te maken voor het WK-voetbal. Dan maar hopen dat de coalitie moeilijk tot stand komt.