Gadget

– Nee, die zou ik niet doen.
+ Wat dan wel?
– Nou, in ieder geval geen Blackberry.
+ Das wel een gadget … en je kunt ermee pingen.
– Ja, dat klopt. Maar dat wil jij niet. Trouwens wie ken jij nu met een Blackberry, volgens mij niemand. Wordt wat lastig pingen. Neem nou gewoon een Palm Pre. Je hebt nu ook een Palm en de interface van dat ding ken je dus al. Das handig!

+ Kun je daar ook mee internetten dan?
+ Ja schat, maar tegenwoordig kun je je beter afvragen of je er nog mee kunt bellen.
– O, … maar ik wil geen vast toetsenbordje.
+ Dat weet je niet.
– Hoezo … dat weet ik niet. Dat zeg ik toch!
+ Ik hoor je, maar je hebt mijn telefoon nog nooit uitgeprobeerd. Dus weet je ook niet wat het is. En  je wilt wel een Blackberry, die hebben allemaal een vast toetsenbord.
– Ja, maar dat is een gadget.
+ Vreselijke vrouwenlogica! Dan koop je een Blackberry! Minimaal 30 euro per maand.
– Zo veel! Nee, dat vind ik te duur. En een IPhone dan?
+ 40. Je wil een gadget, een hebbeding. Er is nu eenmaal een duidelijk verband tussen de prijs en het hebbeding. Hoe hebberiger, des te duurder.
– Laat maar dan. Hij doet het nog. Dan wil ik wat anders voor mijn verjaardag.
+ … zucht.

– Oh, ik weet wat ik dan wel wil.
+ Dat scheelt. Zeg het maar schat, wat voor een gadget zou je dan willen.
– Nou, ik moet nog een nieuwe Epilady. Deze bijvoorbeeld. Die lijkt me wel wat.
– Nu je het zegt, echt een leuk verjaardagscadeau. Leuke gadget ook. Ik zie je al voor me, op je werk. Handtas open. Echt … en dan die jaloerse blikken van je collega’s. Jaha, mét sonische massage en …
+ Ja, stop maar. Je bent duidelijk.
– … beter nog! Koop een nieuwe IPhone 4 en download de epilator app. Handtas open. Niemand kijk op, want het is maar een IPhone. En dan … ontharen maar. Voor het beste effect …   uitproberen in een louche truckstop op de A12. Echt waar schat, voor je 40ste verjaardag een epilator vragen is ‘not done’. Voor mij valt dat in de categorie stofzuigers en strijkijzers. De keer dat jij, voor mijn verjaardag, een diepvriezer hebt gekocht is al lang vergeten en vergeven. Maar wat ik wil voorkomen, is dat jou moeder mij in de keuken roept en mij vertelt dat een epilator een ongepast cadeau is voor háár dochter d’r 40ste verjaardag. Neem nou gewoon een Palm Pre want die …
+ Ja, maak je zin maar af!
– … wil ik zo graag.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.